Charterflyg vs. reguljärt

Hur flygresan till Thailand blir beror förstås en hel del på det flygbolag som man väljer. Men det är ändå så att man kan påverka flygupplevelsen genom att se lite närmre på charterflyg vs reguljärt flyg för att sedan välja den resa som kommer att passa allra bäst både vad gäller komfort och pris. För barnfamiljer så kan det vara svårt att slå den bekvämlighet som charterresor innebär då dessa inkluderar det allra mesta såsom flyg, transporter, hotell och personal som man kan få hjälp av. Reser man reguljärt så har man dock en mycket större frihet vad gäller planering av resa, och det är viktigt att komma ihåg att det finns unika destinationer i Thailand som man inte alltid kan nå med en vanlig charterbiljett.

Charter eller reguljärt flyg till Thailand

För att kunna välja rätt typ av flygbiljett så gäller det att vara medveten om vad den inkluderar. Rent allmänt så kan man säga som så att charter är en slags all inclusive biljett där man vet att transport väntar då man kommer fram till flygplatsen i Thailand, och att man kommer att bo på ett hotell i enlighet med de specifikationer som man redan har fått. Det charterbolag som man reser med finns hela tiden att kontakta och de har representanter på plats i Thailand för att resenärer ska uppleva trygghet och för att ge hjälp med utflykter och annat. Charterresor beskrivs ibland i negativa termer då man menar att dessa innebär trånga säten och en massa skrikande ungar på flyget.

Reguljära flyg innebär i praktiken att man bara får själva flygbiljetten. Det här innebär alltså att man själv måste ordna med boende och annat under sin resa. Många menar att reguljärflyg säkrar att man får mer benutrymme samt andra trevliga saker som gratis mat och dricka ombord. Nu gäller det dock att inse att så inte alltid är fallet. Det finns gott om reguljärflygbolag som erbjuder billiga flygbiljetter i utbyte mot att man sitter som en packad sill och inte får något som helst gratis ombord.

För att du ska välja rätt typ av flygbiljett till Thailand så bör du se närmre på flygbolag och ta reda på vad deras biljett inkluderar. Det finns flygbolag som flyger till Thailand och som rekommenderas varmt av de som redan har testat. Rent tekniskt så går det ju bra att kombinera charter och reguljära flyg. Du kan boka ett grundpaket som är charter för att sedan boka in flyg i Thailand för att se mer av landet då du är på plats.

Planera semestern online

Man ska inte vara rädd för reguljärflyg och tro att detta leder till mindre komfort då man själv måste boka hotell och sörja för att alla försäkringar är på sin plats. Idag så kan man planera hela sin semester till Thailand online. Det går att boka allt från flyg till tid på golfbanan från Sverige så det här kan faktiskt bli ett sätt att få större kontroll över resan och i vissa fall att spara pengar på att till exempel hyra en lägenhet hellre än att bo på det hotell som kommer med charterbiljetten.

Comments are closed