Hua Hin

Hua Hin

Gör som Thailands kungafamilj och välj Hua Hin för en alldeles unik thailandsemester. Det är förvisso så att det enbart är de kungliga som får bo i palatset som finns i denna by som ligger på norra Malay halvön, men det finns gott om mycket trevliga alternativ i form av hotell som erbjuder det allra mesta för de allra flesta. Med olika typer av boende som till exempel enklare bungalows så kan man även se Hua Hin som ett bra val för en budgetsemester. Här finns det underbara vattnet kritvita stränder såväl som kulturella upplevelser och spännande shopping. En stor fördel med denna strandstad är att myndigheterna aktivt jobbar mot överexploatering så att man kan få behålla den verkliga thailändska känslan av orörd natur vilket uppskattas stort av de turister som kommer hit.

Hua Hin – om kungen får välja

Lillvenedig

Kanalbåtar

Det var kungen Prahadhipkok som i början av 1900-talet satte Hua Hin på kartan som en semesterort. Därmed har denna plats alltid haft band till det Thailändska kungahuset som fortsatt har kommit hit för ett behagligt boende i ett mycket vackert palats. När kungen var på plats så kom resten av Thailands överklass som förstås gärna ville vara i nära anslutning till kungahuset. Det här har gett området en alldeles unik prägel och ett mycket gott rykte. Den som är nyfiken på det kungliga boendet som fortfarande används av kungafamiljen kan komma under besökstider då man som gäst får besöka området som omger palatset som är minst lika vackert som själva byggnaden.

En fantastisk strand

Hua Hins strand är omkring 5 km lång och den hålls alltid ren. Det man måste tänka på är det där med ebb och flod för under flod så försvinner stora delen av stranden och då har man inte lika mycket yta att bada och sola på. De flesta njuter av att sola, bada, simma och snorkla längsmed denna strand, men det finns en hel del mer att göra i Hua Hin när man känner att man har fått kraften åter på den härliga stranden och är redo för nya äventyr.

Aktiviteter

Golfbana i Hua Hin

Golf i Hua Hin

Efter en lugn morgon på stranden så kan man ta sig ut på utflykter och till exempel besöka grottor, bada i vattenfall, klättra uppför berg eller uppleva naturreservat. Den som vill spela golf har också goda alternativ för detta och det finns gott om shopping. Staden är trevlig att vistas i och den passar bra för de som tycker om en lugnare miljö och för barnfamiljer som uppskattar bekvämligheten av restauranger och goda kommunikationer. Klimatet är som bäst i Hua Hin mellan november och februari men den som vill uppleva verklig hetta kan testa Hua Hin mellan mars och maj då man når temperaturer på 30 grader och mer. Under sommar och höst så kan det regna men med uppehåll så man kan gott åka hit året om så länge man inte störs av ett plötsligt skyfall.

Comments are closed