Khao Lak

Strand i Khao Lak

På södra Thailands västkust så finner vi Khao Lak som är en kustremsa med flera olika stränder och orter. Namnet kommer från en av de lokala topparna som kallas för Lak berget och som har en höjd på omkring 1 km. Egentligen så finns det här flera olika distrikt men för att göra det lättare med marknadsföring så har det blivit populärt att kalla den större delen av kustremsan för Khao Lak.

Khao Lak har länge varit en mycket lugn plats som uppsökts av folk intresserade av att dyka vid Similan öarna och av att ta det lugn på en vacker strand. Det är lätt att ta sig hit från Phuket, detta eftersom det finns en motorväg hela vägen fram.

Stränder i Khao Lak

Huvudstränderna i Khao Lak är:

Khao Lak beach – denna strand ligger söder om fastlandet och ses som regionens södra gräns.

Nang Thong beach – det här är en strand som ligger vid byn Bang La On som ofta kallas för Khao Lak även om detta inte är det verkliga namnet på platsen.

Bang Niang – Det här är också en strand som ligger vid en liten by som ligger omkring 3 km norr om Ban La On.

Khuk Khak – Denna by och strand ligger cirka 3 km norr om Bang Niang.

Cape Pakarang och Bang Sak – Ytterligare norr om Khuk Khak så finner vi stränderna Cape Pakarang och Bang Sak.

Stränderna ligger vid Andamansjön och de är alla allmänna så att man själv kan välja precis var man vill bada och sola. Sanden är vit och ren och vattnet är kristallblått och mycket inbjudande. Beroende på när man kommer till Khao Lak så kan man finna helt tomma strandpartier vilket kan vara en mäktig upplevelse.

Att göra

Golf i Khao Lak

Golfbana i Khao Lak

För familjer så kan det räcka långt med att vistas på stranden. Khao Laks stränder är långgrunda och det passar de allra yngsta riktigt bra. En del stränder kan erbjuda vattensporter och man kan alltid ta sig ut med båt för att snorkla och dyka. Vill man se på djur och natur så kan man boka in speciella utflykter som tar en till djurparker och speciella uppvisningar av unika djurarter. Det finns gott om restauranger i området så det är aldrig något problem att finna god mat och dryck. Hyr man en bil så kan man även ta sig till flera olika golfbanor med unik karaktär.

Bästa tiden att åka hit

Mellan november och januari så är det den allra bästa tiden att vistas i Khao Lak eftersom man då inte brukar se någon nederbörd. Det här är ju även den tid då man helst vill lämna Sveriges kyla så det passar riktigt fint. Det går bra att åka till Khao Lak även då det regnar men då kan sjön vara lite hårdare och så måste man förstås vänta på att skurar drar förbi för att kunna njuta av stranden.

Comments are closed