Koh Chang

Koh Chang är ett distrikt i Thailand som ligger i Trat provinsen i den östra delen av Thailandviken. Här är man mycket nära gränsen till Kambodja. Koh Chang räknas som Thailands tredje största ö men när man talar om området så brukar man även inkludera alla de mindre öar som ingår i samma distrikt. När man ser på Koh Chang ovanifrån så kan man se en bild som påminner om en elefant så det passar riktigt bra att namnet faktiskt betyder elefant-ön samt att det finns elefanter på ön.

Ön har 9 olika byar och här finns det även ett bergigt parti med en högsta topp som når 743 meter. Här kan man uppleva allt från korallrev till regnskog och det är just detta som får så många svenskar att välja någon av de lokala resorterna. Det var länge så att enbart backpackers tog sig till denna del av Thailand då man inte kan komma hela vägen fram med bil eller flyg, men idag så är det enkelt nog att komma fram med båt så det här är ett bra val även för barnfamiljen som vill uppleva en gedigen thailandsemester.

Natur och miljö

Klong Plu på Koh Chang

Klong Plu

I Koh Changs skärgård så finns det omkring 50 olika öar som man kan besöka med båt. Koh Chang är cirka 3 km lång och 14 km vid och den ingår i naturreservatet Mu Ko Chang National Park där även skärgården är en viktig del. På ön så finns det berg och regnskog och stränderna som omger ön erbjuder ren, vit sand, men det finns också stränder som består av stenar och klippor.

Idag så finns det gott om hotell, restauranger, barer, butiker och annat som turister är intresserade av, men det här har inte förstört områdets naturliga skönhet och unika karaktär. Här kan man ge sig ut på vandring i bergen och regnskogen, dyka eller snorkla eller rida på elefanter.

Ta dig till Koh Chang

För att ta sig till Koh Chang så kan man flyga till flygplatsen i Trat på fastlandet för att sedan eventuellt ta ett mindre sjöflyg ut till ön eller för att ta sig vidare med taxi och sedan båt. Åker man charter så ordnas resan men det är inte så svårt att själv ta hand om transporten mellan flygplatsen som man flyger till och ön. Det finns vägar på ön så lokalt så kan man ta sig fram med bil eller motorcykel som man kan hyra. Båtar av större slag såväl som så kallade long tail båtar avgår från olika platser på ön och med dessa kan man ta sig ut i skärgården eller till andra närliggande bebodda öar.

Comments are closed