Koh Phangan

Koh Phangan uppifrån

Cirka 15 km från Koh Samui så ligger ön Koh Phangan som för många är känd för fullmånefesterna som går av stapeln en gång i månaden på Haad Rin stranden. Man kan åka till denna ö exklusivt för att vara med om en fullmånefest och så kan man välja ön som huvuddestination för sin thailandsemester. Ön ligger i Thailandviken i samma skärgård som Koh Samui och ön Ko Tao. Här kan man njuta av vackra stränder såväl som spännande tropisk natur med vattenfall och med hjälp av båtar så kan man ta sig ut till obebodda öar för att upptäcka djur och natur på land och i vattnet.

Bo på Koh Phangan

Bungalow på Koh Phangan

Strandnära bungalow

Det finns gott om hotell och resorter på Koh Phangan och dessa ligger längsmed öns stränder. Olika stränder har lite olika karaktär och man måste inte bo på ett klassiskt hotell då det även finns bungalows att hyra. Det går till och med att hyra mindre hus för att bo under längre tidsperioder på ön. Det man ska tänka på är att välja den typ av strand som man är intresserad av. Haad Rin stranden är som aktivast under fullmånepartyt men är också rätt så livlig under månadens andra dagar så om man vill ha det lugnt och tyst så kan man istället söka sig till stränderna som finns på den andra sidan av ön.

Det tar minst 10 timmar att gå runt ön till fots så det kommer att spela roll var man bor. Detta särskilt om man vill ha närhet till båtturer till andra öar. För familjer så kan det vara klokare att satsa på närliggande öar som Koh Samui eller Koh Lanta där det finns mer aktiviteter för olika åldrar och olika intressen.

Fullmånepartyn

Fullmåneparty på Haadrin

Fullmåneparty på Haadrin Beach

Varje månad så drar ett fullmåneparty igång på Haad Rin stranden. Det här är en strandfest med musik och dans som drar till sig tiotusentals deltagare. Tanken är att man ska festa och dansa natten lång på stranden men det går minst lika bra att vara med under någon timme eller så för att sedan dra sig tillbaka. Fullmånefesterna har haft ett ganska dåligt rykte då det tidigare var vanligt förekommande med droger och kriminalitet. Nu ser det annorlunda ut då man har jobbat med att få bort kriminella element och droger. Även om det nu är säkrare att delta i ett fullmåneparty så ska man givetvis se till att förbereda sig och att ha pengar på en säker plats.

Man måste inte bo på Koh Phangan för att vara med på denna fest för det ordnas båtturer till och från andra närliggande öar så att den som är nyfiken på evenemanget kan komma för en natt och sedan återvända till en annan ö.

Comments are closed