Koh Samui

På Thailands östkust så ligger Chumphon-skärgården och i denna skärgård så finns den populära turistdestinationen Koh Samui som är en förtrollande ö med vita sandstränder, korallrev och kokosnötsträd. Varje år så kommer det omkring 1,5 miljoner turister till ön men trots att turistnäringen är så massiv så har man lyckats behålla den naturliga charm som alltid har funnits här. Dessutom så kan man välja stränder som inte har så många hotell och butiker för att på så vis få uppleva den unika naturen. Koh Samui är en av cirka 60 öar i Chumphon skärgården som ligger i Thailandviken och här har thailändska myndigheter anlagt naturreservat som till exempel Mu Ko Ang Thong nationalpark, som man som turist kan besöka.

Öns kuster har bebyggts med resorter men om man tar sig mot mitten av Koh Samui så finner man tropisk djungel på ett berg med namnet Khao Pom. Man får ta sig till denna ö med båt men det finns vägar lokalt och även bussar så att man kan ta sig omkring och se fler stränder och samhällen.

Kom nära naturen

Strand

Strand på Koh Samui

När det blir vinter i Sverige så är vädret riktigt härligt på Koh Samui och den här ön bjuder verkligen på fantastiska naturupplevelser. För de flesta så är kritvit sand och kristallblått vatten något unikt att uppleva och djungellandskapet på mitten av ön är också intressant att besöka. Man ska heller inte glömma bort undervattensvärlden som man kommer åt genom att snorkla eller dyka vid öns kust eller vid någon annan av alla de öar som ingår i denna skärgård.

Viktiga orter på ön

Chaweng på Koh Samui

Gata i Chaweng

Huvudorterna för turism på Koh Chang är Chaweng som ligger i öster och Lamai som finns i söder. Dessa orter ger tillgång till sol och bad samt shopping och annat som man kan vilja inkludera i sin thailandssemester. På öns norra sida så finns orten Meanam som är känd för att ge en mer naturnära upplevelse. Bohput är en fiskeby som också har hotell i närheten och som bjuder på kulturella upplevelser. Om man väljer att bo avlägset så kan det vara smart att hyra bil för att på så vis kunna ta sig till Lamai eller Chaweng där shopping och ett stort utbud av restauranger finns.

Vad kan man göra på Koh Samui?

Elefanter showar

Elefanter

Idag så kan man göra det allra mesta på Koh Samui och det är därför som ön är så populär bland olika typer av turister. Vattensporter som kan vara av intresse är dykning, snorkling, kanotpaddling eller kanske fiske. Man kan också spela golf på Koh Samui och den som vågar kan testa att rida på elefant. Det finns nattmarknader med spännande shopping såväl som mer moderna butiker och man kan ta hand om både kropp och själ på ett lokalt spa.

Comments are closed