Krabi

I provinsen Krabi

Krabi är en thailändsk provins vid Andamansjöns kust som innefattar mer än 100 olika öar. Provinsen innefattar även områden i Thailands fastland. Krabi har även flera småprovinser på fastlandet. Det här är öar med vackra vita stränder, klart vatten och korallrev. Den ö som normalt sett kallas för Krabi heter egentligen Ao Nang och hit kommer många för att njuta av strandlivet. Phi Phi ön är också en populär turistdestination i Krabiprovinsen. De olika öarna i området har lite olika karaktär. En del passar väldigt bra för backpacker-resenärer som inte har något emot att bo i en spartansk omgivning medan andra öar har utvecklats med hotell och annat som barnfamiljer behöver.

Att göra och se

Provinser i Krabi

1. Mueang Krabi – 2. Khao Phanom – 3. Ko Lanta – 4. Khlong Thom – 5. Ao Luek – 6. Plai Phraya – 7. Lam Thap – 8. Nuea Khlong

I Krabi så finns det otroligt mycket att göra och att se och därför så är det viktigt att man betänker var man kommer att bo. Det kan nämligen bli svårt att få in allt som man vill göra under en kortare semester till Thailand. För många så blir det så att man återvänder till en annan ö i Krabiprovinsen för att fortsätta äventyret. För att nämna några av alla de spännande saker som man kan göra i Krabi:

  • Klättra på klippor som sticker rakt upp i vattnet – man tar sig till dessa med båt och med hjälp av utrustning och instruktioner så kan man på ett säkert sätt klättra flera meter över vattnet. Skulle man trilla så är det ju en tröst att man då landar i det blå…
  • Tuk tuk turer – Man kan ge sig ut i tuk tuks som är små motordrivna fordon med en vagn där man sitter bekvämt. Ofta så går turen till någon spännande plats där man kan utforska natur och sedan äta gott.
  • Vattenfall och naturliga källor – testa att bada i naturliga pooler som bildats av vattenfall eller källor och som är naturligt varma och välgörande.
  • Matlagningskurser – Man kan lära sig att laga thailändsk mat på plats med rätt råvaror och en professionell kock som vet hur man förklarar matlagningsprocessen på ett enkelt vis.

Det finns en massa andra saker att göra. Vad sägs till exempel om att ta en båttur till middagen på en restaurang på en avlägsen ö?

Bekvämt boende i spännande miljö

Det går att finns väldigt bekvämt boende i Krabi eftersom området har anpassats till den efterfrågan som finns från turister. Välj mellan lyxigare hotell där allt är inkluderat eller en enklare bungalow på en strand där man knappt ser andra människor. Rai Leh är ett populärt område för familjer som reser till Krabi. Strandområdet som kallas för Rai Leh West är långgrunt och därmed alldeles utmärkt om man reser med små barn. Phra Nang stranden är världsberömd för sin skönhet och erbjuder en magisk miljö med klippor som sticker rakt upp ur vattnet.

Phra Nang

Phra Nang

Comments are closed