Laem Mae Phim

Laem Mae Phim kan översättas som Mamma Phims udde, och det här är en ort som thailändare sedan länge känner till och uppskattar för dess närhet till Bangkok, och så givetvis för den vackra stranden och avslappnade miljön. Laem Mae Phim är på gång som en populär turistdestination men är fortfarande så pass ny att man som turist kan njuta av den charm som finns i Thailändska samhällen som inte har turistexploaterats. Om man flyger till Bangkok så kan man lätt ta sig hit med bil eller buss och det ska inte ta mer än två timmar att komma fram. Väl framme så är det den vackra stranden som står i centrum, samt restaurangerna som erbjuder havets läckerheter på thailändskt vis.

Laem Mae Phim

Strand vid Laem Mae Phim

Lugnt hav

Laem Mae Phim har en vacker strand där man slipper vågor och det gör det extra trevligt att simma vid den. Stranden är flera kilometer lång så det finns gott om plats och man slipper känslan av att det är turister överallt som man ibland kan få upplevelsen av på ställen som till exempel Pattaya. Man kan snorkla och simma och om man vill ta sig ut på vattnet för att se mer så finns öarna Koh Talu, Koh Mun och Koh Samet alldeles i närheten. Det går båtturer till öarna så det är lätt att ordna med en utflykt för hela familjen. Det finns gott om bra boende nära stranden och här kan man välja mellan traditionellt hotell eller lite enklare boende som lägenheter.

Aktiviteter

I själva samhället Laem Mae Phim så är det mycket lugnt och det finns inte mycket av fest och nattliv. Man kan förstås ta del av lite karaoke och annat familjevänligt i en lokal restaurang med bar men den som vill ha mer hålligång med dans får söka sig till närliggande byar och städer. Det går dock att äta mycket gott då det finns många olika matställen som passar fint både för vuxna och barn. Den som tycker om golf kan snabbt ta sig till olika golfklubbar som finns i närheten genom att hyra en bil eller ta taxi.

Shoppingcentrum i Raying

Shopping i Rayong

För shopping så kan man ta sig till orten Rayong som ligger under en timmes bilresa från Laem Mae Phim och det här kan vara en trevlig utflykt. De bästa aktiviteterna på plats är simning, solning, snorkling och dykning. Djurlivet är fantastiskt och har du tur så kanske du får tillfälle att se enorma havssköldpaddor ta sig upp på stranden för att gräva ner sina ägg. Den som är intresserad av djur- och natur ska helt klart se till att ordna med den här typen av utflykter för att tillsammans med en guide se närmre på den storslagna naturen och dess invånare.

Comments are closed