Pattaya

Pattaya beach

I Thailandviken cirka 100 km sydöst om Bangkok så ligger strand staden Pattaya. Pattaya brukar delas upp i underdistrikten norra, södra och centrala Pattaya. Dessutom så brukar man tala om Naklua som ligger ytterligare norr om orten samt Buddha Hill i söder med den populära stranden Jomtien beach. Det är i den södra delen av orten som Walking Street med en massa shopping och nöje finns, men det spelar inte så stor roll var längsmed stranden man väljer att bo då man når områdets alla delar till fots eller med taxi. Det här är en turistdestination som har fått ett ganska dåligt rykte på grund av det vilda nattlivet, men detta är något som man under senare år har försökt förändra genom att skapa aktiviteter som passar bra för barnfamiljer.

Pattaya stranden

Pattaya beach

Pattaya, med strand

Om man ska tala om vackra stränder i Thailand så kan man knappast ange Pattaya stranden i topp tio listan. Det är tyvärr så att man på många sätt har överexploaterat denna strand och det betyder att man inte får den lugna känsla som kännetecknar så många andra thailändska strand resorter. I Pattaya så handlar det mer om allt det som finns omkring stranden. Hotellen är fantastiska och vägen som löper alldeles intill strandremsan är full av butiker och restauranger. För den som är ute efter häftiga aktiviteter och roliga vattensporter så är detta ett bra val för det går inte att ha tråkigt på eller vid denna strand som bjuder på allt från sport till spa.

Pattayas karaktär

I Pattaya så är det modernt, aktivt och väldigt spännande för den som är ute efter nya intryck och äventyr. Om det är så att man vill ha en lite lugnare strand så kan man välja att bo längre norrut eller söderut för att på så vis få lugnet men ändå närhet till pulsen i Pattaya. Det kommer varje år mer än fem miljoner turister till detta strandområde och även om detta betyder att det blir en aning trångt på de centrala delarna av stranden så innebär det också att det finns underlag för att massivt utbud av underhållning, aktiviteter, shopping och restauranger.

Vattenmarknaden

Marknad på vatten i Pattya

Vattenmarknad i Pattaya

Det finns så mycket spännande att nämna om Pattaya och en attraktion är den så kallade Four Regions Floating Market, en slags vattenmarknad som består av fyra olika sektioner. Varje sektion fokuserar på varor från ett område i Thailand (nord, syd, nordöst och centrala Thailand). Här tar man sig fram med båt och man kan testa goda maträtter och shoppa souvenirer. Under eftermiddagen så kan man även njuta av en kulturell show på plats.

Comments are closed