Karon Beach

Karon Beach

En av Phukets allra vackraste stränder heter Karon beach och är en mycket populär turistdestination. Många väljer denna strand för semestern i Thailand just för att den är bra mycket lugnare än Patong beach som ligger i närheten. Karon är ett bra val för familjer och par som vill ta det lugnt och man kan gott säga att denna strand och ort är väldigt svenskvänligt då det finns gott om verksamheter som riktar sig mot svenska turister. Sedan 2008 så är Karon så gott som återställt efter tsunamin 2004, och man har lyckats återställa resorter och den vackra miljö som gör att så många längtar efter att få komma tillbaka.

Mer om Karon

Kata Beach

Kata Beach

Till skillnad från många andra stränder i Thailand så är Karon helt utan hotell direkt vid stranden. Dessa ligger istället på andra sidan vägen som löper längsmed stranden. Det här betyder i praktiken att den 3 km långa strandremsan är tillgänglig för alla och det finns en gångväg där man också kan cykla som löper längsmed hela strandens längd. Om man tar sig hela vägen till den södra delen av stranden så når man Kata och Bu stränderna. Det finns gott om restauranger och barer och dessa är belägna på den norra delen av stranden och längst söderut. Nu är det dock inte samma liv som i Patong så det handlar mest om ställen att äta gott på och inte om en massa underhållning och fest nattetid.

En naturskön plats

Karons norra del är den allra lugnaste där man har byggt minst och här finns även Nong Harn sjön och en park där man kan cykla, jogga eller träna. Det som är så unikt med parken är att den ligger så nära den vita stranden och det vackra klara vattnet. I och med att det är så pass lugnt i den här delen av Phuket så blir stranden glesare på folk vilket gör att man bättre lägger märke till den storslagna naturen.

Minigolf och shopping

Motorcykeluthyrning vid Karon Beach

Motorcykeluthyrning

Strandens södra del kantas av en smal väg som leder till Kata stranden och här finns det en del verksamheter samt en minigolfbana. Man kan promenera till minigolfen och butikerna i och med att allting ligger så nära men den som vill ge sig av på seriös shopping kan välja att ta en buss till Phuket Town där det finns fler butiker och affärscentrum. Om man vill ta sig fram på ett smidigt sätt så kan man hyra en motorcykel vilket är billigare än öns taxitjänst som kallas för tuk tuk.

Den här stranden kan erbjuda dykning, snorkling, spa, restauranger och så en otroligt vacker solnedgång då man befinner sig mot väst. Dessutom så kan man finna gott om klädesmarknader inne i samhället som finns precis vid stranden.

Comments are closed