Patong

Patong beach

Det största turistområdet på Phuket är Patong beach som ligger på öns västkust. Det här är öns center för shopping och nattliv och den här stranden är otroligt populär bland turister som vill kombinera strandliv med fest. På grund av att så många kommer just till detta område så är Patongs strandremsa ofta väldigt full på folk och aktivitet på ett sätt som man inte ser på öns övriga stränder. Stranden är omkring 3,5 km lång och det är i den lilla staden vid stranden som en massa restauranger och barer erbjuder allt från diskotek till kickboxningsevent.

Ett aktivt nattliv

Nattlivet i Patong är i vissa fall ökänt för det är inte alla ställen som kan anses stå bakom lagliga aktiviteter. Under senare år så har man dock gjort en hel del för att förbättra platsens rykte och se till att all underhållning håller sig till landets lagar. Många av Patongs klubbar tar inträden som kan ligga på flera hundra baht. Det kan också vara så att man får en fribiljett om man beställer ett visst antal drinkar. I och med att nattlivet är så pass populärt så är det många som kommer till Patong för en weekend för att festa loss på stadens huvudgata Bangla Road.

Strandliv

Parasailing utanför Patong

Parasailing

På stranden är det mycket lugnare och även om väldigt många människor befinner sig på den samtidigt så har man sett till att erbjuda gott om sittplats med strandstolar och andra arrangemang som gör det trivsamt att sola och bada på plats. På stranden så kan man få en skön massage i skuggan, och om man har lust att sporta så går det att testa spännande saker som till exempel para sailing där man glider över stranden hängandes i ett slags segel. Patongs strand är ren och vattnet håller också hög standard även om det inte är lika kristallklart som det man kan finna på andra håll på ön. Alldeles vid stranden så finns det två vägar som alltid är fulla av trafik så det här är inte det första valet för den som har kommit för att uppleva äkta strandliv i Thailand då ljudnivån från mänsklig aktivitet överröstar havets naturliga ljud av vågor som rullar in mot stranden.

Aktiviteter och underhållning

I Patong så kan man verkligen finna allt i och med att det här är ett turistmecka. Vill man inte äta thaimaten så kan man alltid besöka McDonalds eller någon annan restaurang med västerländska maträtter. Det finns shoppingcenter där man kan handla kläder, elektronik och annat, och det här är moderna lokaler som påminner mycket om den miljö som man ser i svenska shoppingvaruhus.

Patong och tsunamin

Tsunami i Patong

Tsunamins förödelse vid Patong

Då tsunamin rullade in mot Thailands kuster i december år 2004 så var Patong en av de stränder som kom att drabbas allra värst. Många i området dog av den förödande flodvågen och resorter och verksamheter jämnades med marken. Det skulle dröja rätt länge innan allting var återställt igen men idag kan man säga att Patong har kommit igen med råge och turisterna har också återvänt.

Comments are closed