Thailand

Strand med båtar i Thailand

The Kingdom of Thailand är det officiella namnet på landet som har vunnit så många svenskars hjärtan. Med flyg till Thailand så tar det omkring 10 timmar att ta sig från Stockholm till Bangkok. Det är särskilt turistresorter vid vackra stränder som lockar turister till Thailand men huvudstaden är även ett affärscentrum och det är inte bara sol och bad som får så många att vilja komma till detta land. Landet gränsar till Burma(Myanmar), Laos, Malaysia och Andamansjön. Dessutom så gränsar man via havet till Vietnam, Indonesien och Indien. Huvudspråket i Thailand är Thai men man talar även lokalt lite olika dialekter och språk. I områden som är populära turistmål så talar man förstås engelska och i vissa fall även svenska då det varje år kommer så pass många skandinaver på besök.

Resa i Thailand

Färja till Phi Phi Islands

Passagerarfärja

Det är inte svårt att ta sig runt i Thailand på egen hand. Man kan flyga till lokala flygplatser, åka tåg eller hyra bil. Det finns förstås öar och andra platser som inte har vägar och hit får man ta sig med båt för att sedan vandra, cykla eller eventuellt ta sig fram på moped. För den som är intresserad av upplevelser av orörd natur så finns det gott om fantastiska platser att besöka i Thailand. Även om man väljer att bo på ett hotell på en turistort så är det aldrig särskilt långt från djungel, grottor och fantastisk ö-paradis med öde stränder.

Naturupplevelser

Naturbild

Storslagen natur

Det är framförallt den storslagna naturen i Thailand som får så många att vilja åka till landet, om och om igen. Här finns allt från bergslandskap till tropisk regnskog med djur som man annars bara ser på bild. På många platser så är det möjligt att komma nära djur som elefanter som man kan få rida på och även mata och sköta, och apor som kan leva fritt i områden där turister rör sig. Det är fullt möjligt att ta sig ut på vandring i regnskog för att testa hur det känns att bada i ett vattenfall eller för att dofta blommor som sprakar i regnbågens alla färger. Stränderna har vit strand och ofta alldeles kristallklart vatten, och med båt så kan man ta sig ut till obebodda öar och speciella platser där det är särskilt intressant att snorkla och dyka för att se närmre på livet under vattnet.

Shopping

Marknadsstånd i Thailand

Marknad i Thailand

Det är också väldigt kul att shoppa i Thailand. På nattmarknader så kan man handla allt från tyger till mat och det finns en massa intressanta inhemska produkter att se på. Man handlar med den lokala valutan Baht och om man befinner sig i lite mindre städer och på marknader så är det helt i sin ordning att pruta för att få ner priser som redan är låga. I städer som Bangkok så finns det tjusiga shoppingcentrum med allt från modevärlden och elektronikvärlden. I norra Thailand så kan man finna hantverk av silver och andra material i och omkring Chiang Mai, och oavsett var man befinner sig i landet så kan man alltid finna restauranger och mindre matställen som bjuder på fantastiska kulinariska upplevelser.

Comments are closed